Loading

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Uwielbiam tę porę roku – przyroda budzi się do życia, ptaki cudownie śpiewają za oknem. Ale najbardziej uwielbiam z rana zjeść pyszne śniadanko. Jajo połączone z serem białym, rzeżuchą z własnego ogródka i rzodkiewką to coś co uwielbiam – moja rodzina zresztą też 🙂 Takie to proste 😉

Składniki:3 jajaok. 100 g sera białegojogurt naturalny2 główki rzodkiewkigarść rzeżuchysól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Jaja ugotować na twardo. Pokroić w drobną kostkę Rzodkiew umyć i także drobno pokroić. Połączyć wszystko z rozgniecionym widelcem serem. Dodać rzeżuchę. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Na kanapce udekorować plasterkiem rzodkiewki i rzeżuchą.

SMACZNEGO !!!